ομορφιά: ...έτοιμη για τη Σαντορίνη!

Κάπως έτσι αισθάνομαι στην αρχή του καλοκαιριού: έτοιμη για διακοπές, για θάλασσα και προπάντων για ένα υπέροχο μαύρισμα! Και μετά, ναι, προσγειώνομαι. Είμαι ακόμη στην πόλη και δεν μπορώ να περιμένω καθόλου! Οπότε, μιας και οι διακοπές και τα μπάνια αργούν, τί μου μένει? Να αποκτήσω ένα υπέροχο μαύρισμα που θα μου φτιάξει τη διάθεση!

Ευτυχώς για αυτό υπάρχουν τα προϊόντα μαυρίσματος χωρίς ήλιο (ή αλλιώς προϊόντα αυτο-μαυρίσματος aka self-tanning products). Κυκλοφορούν δεκαετίες τώρα και έχουν εξελιχθεί ώστε να δίνουν ένα τελείως ρεαλιστικό αποτέλεσμα. Τεράστια ανακούφιση διότι ακόμα δεν ξεχνώ τη φορά που 'κατάφερα' χρόνια πριν, να γίνω κίτρινη σαν το λεμόνι, ή σα να έχω βγάλει τη χρυσή όπως είπε και η νονά μου...

Και να προσθέσω πως έχει βελτιωθεί και το άρωμά τους! Όσες τα έχετε δοκιμάσει θα γνωρίζετε τη χαρακτηριστική μυρωδιά που είχαν εξαιτίας των παραγόντων που προκαλούν οξείδωση στις ανώτερες στοιβάδες της επιδερμίδας. Πλέον δεν είναι τόσο έντονη όσο παλιά. Άσε που υπάρχουν και οι κρέμες ενυδάτωσης με άρωμα (απαραίτητες το καλοκαίρι, μιας και το οινόπνευμα των αρωμάτων δημιουργεί αποχρωματισμούς στην επιδερμίδα με την έκθεση στον ήλιο). 

20140606gr

φωτογραφία από: blog.debenhams.com 

Όλα είναι εύκολα και χωρίς άγχος τώρα πια. Το μόνο που μου μένει να υπενθυμίσω είναι η προετοιμασία του δέρματος και μερικά σημεία κλειδιά για την τέλεια εφαρμογή των προϊόντων μαυρίσματος χωρίς ήλιο!

Αρχικά κάνουμε ντους, ώστε το δέρμα να είναι καθαρό και τρίβουμε το σώμα μας με μία λούφα ή χρησιμοποιούμε κάποιο προϊόν απολέπισης, ώστε να φύγουν όλα τα νεκρά κύτταρα. Τρίβουμε καλά αγκώνες και γόνατα καθώς και φτέρνες.

Μετά ενυδατώνουμε καλά όλο μας το σώμα με κάποια μη λιπαρή κρέμα (θέλουμε να κρατήσουμε τους πόρους ανοιχτούς). Βάζουμε παραπάνω κρέμα σε αγκώνες, γόνατα και φτέρνες, ή σε όποια ακόμα περιοχή έχει τάση για ξηρότητα.

Προσοχή! Αν το νερό του ντους ήταν χλιαρό ή κρύο είμαστε εντάξει να προχωρήσουμε στην εφαρμογή του προϊόντος που έχουμε διαλέξει.

Αν το νερό ήταν ζεστό/καυτό καλύτερα να περιμένουμε λίγη ώρα μέχρι το δέρμα μας να επιστρέψει στην κανονική του θερμοκρασία.

Εφαρμόζουμε το προϊόν μαυρίσματος-χωρίς-ήλιο που έχουμε επιλέξει σύμφωνα με τις οδηγίες του. Για μια ακόμη φορά δίνουμε προσοχή στους αγκώνες, στα γόνατα και στις φτέρνες μας βάζοντας λίγο λιγότερο προϊόν. Αν είμαστε μόνες στη διαδικασία, καλύτερα να διαλέξουμε κάποιο προϊόν σε μορφή κρέμας/λοσιόν αντί του σπρέι, για να είναι ευκολότερη η εφαρμογή του σε περιοχές όπως η πλάτη μας. Επίσης φροντίζουμε να μη βάλουμε καθόλου στις πατούσες μας! Εάν έχουμε κάποιον να μας βοηθήσει, τότε το σπρέι είναι εξίσου ασφαλές. Προσοχή ωστόσο όταν ψεκάζουμε τα κουντεπιέ μας. Πατάμε πάνω σε κομμάτια χαρτί και δεν περπατάμε δίπλα με γυμνά τα πόδια. Το προϊόν που θα έχει πέσει κάτω με τον ψεκασμό, θα το απορροφήσουν κατευθείαν οι πατούσες μας!

Τέλος, εάν έχουμε χρησιμοποιήσει προϊόν σε κρέμα με γυμνά χέρια (χωρίς να έχουμε βάλει latex γάντια ή χρησιμοποιήσει κάποιο ειδικό γάντι), πλένουμε και τρίβουμε πολύ καλά τις παλάμες μας. Διαφορετικά θα τις δούμε να μαυρίζουν αφύσικα πολύ και θα μαρτυρούν πως το μαύρισμά μας δεν έγινε στη... Σαντορίνη! Ολοκληρώνουμε τη διαδικασία συμπληρώνοντας με σφουγγαράκι μακιγιάζ (ή το ειδικό γάντι μας) λίγο προϊόν ακόμα στη ράχη των χεριών μας, γιατί δεν θέλουμε ένα αντιαισθητικό 'μανίκι' μαυρίσματος που θα σταματάει στον καρπό μας.

Στην περίπτωση της κρέμας, περιμένουμε μισή ώρα πριν ντυθούμε ώστε να έχει απορροφηθεί εντελώς. Τα σπρέυ είναι πιο λεπτόρευστα και απορροφούνται σχεδόν αμέσως, οπότε έχουν το θετικό ότι μειώνουν το χρόνο αναμονής.

Αν θέλουμε το αποτέλεσμα να έχει διάρκεια ή να αυξηθεί σε ένταση πρέπει να επαναλαμβάνουμε την εφαρμογή σε εβδομαδιαία βάση. Ανά 3-4 εβδομάδες υποχρεωτικά ξανακάνουμε απωλέπιση και ξεκινάμε την όλη διαδικασία από την αρχή.

 

ομορφιά: ραντεβού για καθαρισμό (δέρματος) κεφαλής?

Πώς είπατε? Και όμως, πολύ σωστά ακούσατε...

blog20140424buzzintowndotcom 

Μετά τον καθαρισμό προσώπου στα ινστιτούτα αισθητικής, ακολουθεί αντιστοίχως ο καθαρισμός δέρματος κεφαλής σε κομμωτήρια ή ινστιτούτα ομορφιάς!

Η είδηση έρχεται από το Λονδίνο, όπου ο ιατρός Philip Kingsley δηλώνει πως "ο δρόμος για υγιή, πλούσια και λαμπερά μαλλιά ξεκινάει από την υγεία του δέρματος του τριχωτού της κεφαλής". Ιδρώτας, χέρια, καυσαέριο επηρεάζουν την κατάσταση του δέρματος του κεφαλιού μας, και κατ'επέκταση την κατάσταση των μαλλιών μας. Στα παραπάνω πρέπει να προσθέσουμε το στρες, εάν ζούμε σε ρυθμούς μεγαλούπολης!

Οπότε, εφόσον θέλουμε όμορφα και υγιή μαλλιά, ας τρέξουμε για... ατμό, απολέπιση, ενυδάτωση και μασάζ της κεφαλής μας! 

Διαβάστε το ολοκληρωμένο άρθρο στην #London #EveningStandard.

Φωτογραφία από buzzintown.com